Caroline Alupo

Etolog, Dipl. hundinstruktör, Dipl. HUNDPSYKOLOG

Jag är, som alla andra, en mångdimensionell människa.

Med ena foten i vetenskapen, den andra det praktiska och båda i det andliga, försöker jag sammanfläta dessa dimensioner till ett. Till ett verktyg jag hjälper hundar, mattar och hussar med.

 

Sveriges lantbruksuniversitet och Stockholms universitet har hjälps åt att utbilda mig till etolog. Och i skrivande stund genomför jag en examensstudie i ämnet "trauma hos hund". En studie som väntas vara redo för allmän beskådning våren 2017.

Jag har arbetat proffessionellt med djur i över 17 år; hästar, hundar, exotiska djur och lantbruksdjur har passerat mina händer. En gedigen hundinstruktörs- och hundpsykologutbildning 
(Hundens Hus i Stockholm) har gett mig verktygen att arbeta med hund. Det har blivit ett antalet fortbildningar under årens lopp som satt guldkant på det hela.
Mer om mina utbildningar, klicka här!


Jag fortsätter lära varje dag, varje hundmöte ger mig insikter kring hundars individuella komplexitet. Det är med ödmjukhet jag låter dessa fantastiska djur visa mig vägen i så mycket.
Mitt grund mål är att ta forskningen ur de vetenskapliga publikationerna och sätta dem i verklig kontext och krydda med  erfarenheter och lärdommar från livet med hund.

Idag har jag förmånen att dela med mig i tidningen Härliga Hund. Följ gärna min krönika "Carros Hörna" varje månad i pappersupplagan. Eller varje vecka i Härliga Hunds blogg "10 ben & 2 svansar".
Ni hittar även mina skrifter på Svedeas hundblogg, klicka här!

Jag har förmånen att vara ordförande i Sveriges Hundföretagare, en rikstäckande branschorganisation för hundföretagare.
Ett ämbete som H-märker och kvalitetskontrollerar individuella tjänstemän inom branschen. Ett givande arbete jag utför tillsammans med en fantastisk styrelse fylld till bredden med hundkompetens.

Ja det var lite om mig, ibland behövs ett samtal innan man känner sig helt bekvämt i att anlita någon på sin hunds vägnar.
Slå gärna en signal på 0733249768.

//Carro 

Hundar jag fått äran att dela livet med...
 

För länge sen lärde en fantastiskt hängiven hund mig innebörden och vikten av flockliv/familj. Han tog hand om mig som barn och för det är jag honom evigt tacksam.

Några år senare visade en annan hund mig euforin i sann livsglädje. Han lärde mig vikten av balansen mellan energier. Och inspirerade till en viktig vändpunkt i livet.

Därefter belyste, en för mig helt livsavgörande hund, kraften i helande, vikten av ledarskap och förståelse, grundpelarna i en flock. Han är grundaren till detta företag och det är med stolthet jag bär vårt samspel i företagsloggan.  Alltid i mitt hjärta...

Under en kort men intensiv period påminde en hunddam mig om hur att hjälpa en hund kan bestå av väldigt olika ting. 

En hund helt, uppenbart ämnad åt min dotter, lämnades oss för snabbt då oövervinnlig sjukdom påminde att vi bara är till låns.

Idag öppnar en mycket klok och ödmjuk herre mina ögon för kommunikationens alla dimensioner. Han har ett eget kall han håller hårt i fokus. Så vis, så vacker, så ärlig.

Och ständigt vid min sida har jag den känsliga jätten. En hund jag med stolthet och glädje ser växa in i sig själv och bli den han är ämnad att vara. Killen med stort hjärta och enorm kraft.

 

Alla dessa hundar är alltid närvarande på ett eller annat sätt, alla har haft ett avgörande ändamål i mitt liv, och jag i deras. Mitt arbete är tack vare och i tack till dem. En flock sammansatt över tidsepoker, en flock som för mig, alltid är på samma plats, samtidigt.

 
  • Schäfern, Junior
  • Dalmatinern, Boots
  • Engelska staffordshire bullterriern, Jazz
  • Schäferkorsningen, Bosse
  • Papillionkorsningen, Lilla My
  • Tibetanska spanieln, Krutor 
  • Schäfer/rottweiler/amstaff/labrador/jämthunds-korsningen, Koi