header

KURSPROGRAM
Sommarterminen 2018

HUNDMÖTESKURS

Kursen vänder sig till dig med hunden som känner sig osäker vid hundmöten i koppel. Vi hjälper rädda, arga, otrygga hundar hitta harmonin i koppelpromenaderna genom skvallerträning, BAT-träning och positiva ledarskapsövningar. Mycket individuell handledning och träning utförs under väldigt kontrollerade och säkra former. Hundpsykolog och etolog handleder i träningen.

Antal timmar: 2 timmar teori, 4 timmar praktik
Pris: 1750 sek inklusive kursmaterial
Plats: Studieförbundet vuxenskolan, Hundens Park, Åseda
Datum: Teori: 3/6 kl. 15:00-17:00
              Praktik: 14/6 och 28/6 kl 18:00-19:30
                            samt 5/7 kl 18:00-19:00

VALPKURS - INTENSIVKURS

En valpkurs är som en grundvaccination mot framtida problem. Du får rätt redskap att träna proaktivt och undslippa vanliga missar. Kursen kickas igång med ett gediget teoripass. En möjlighet att lära dig mycket om arten hund, hur tänker de, varför gör de som de gör och hur kan vi skapa starka hållbara band till varandra. Många aha-upplevelser och intressanta diskussioner. Därefter tränar vi mycket praktiskt. Genom givande övningar leker vi fram samspeltheten i din valp. Vi övar på inkallning, kontakt och följsamhet, hälsa fint, gå fint i koppel, passivitetsträning, valpträning (inte bita, rumsrenhet, ensamhemma-träning), miljö och socialiseringsträning m.m.
Vi håller relation, känsla och energi (din så väl som hundens) i fokus för hållbara reslutat och djupare förståelse. Detta är kursen som hjälper dig rusta din valp för livet.


Antal timmar: 4,5 tim teori, 4 tim praktik
Pris: 1950 sek inklusive kursmaterial och fika
Plats: Teori, Vuxenskolans lokaler i Åseda.
           Praktik, Hundens park i Åseda
Datum: Teori: 15//7 kl 13:00-17:30
              Praktik: 16/7, 19/7, 23/7, 26/7 kl 17:00-18:00

DOGPARKOUR - intensivkurs

Rolig och utmanande hundaktivitet som främjar hälsa och välmående! Tänk dig en blandning mellan balansträning, agility och akrobatik i skogs/stadmiljö. På denna kurs lär du dig de säkra och sunda grunderna i dogparkourn. Vi lägger fokus på hunden fysik, uppvärmning, nedvarning, balans, fokus, kontroll. Du lär dig läsa av din hunds fysiska kapacitet så du med träning kan utveckla den utan att skada. Du blir instruerad i hur du tränar in olika parkour-moment för att med tid och träning kunna kedja ihop serier. Perfekt träning för den osäkra hunden, då fysisk och psykisk balans hänger ihop. Och perfekt grundning för den hårt arbetande hunden så som jakthunden. 
En aktivitet för alla! Den kräver att din hund är fullt frisk och skadefri.

Antal timmar: 4,5 tim praktik
Pris: 1250 sek
Plats: Hundens park och centrala Åseda
Datum: 23/7, 26/7, 29/7 kl 18:15-19:45

SAKNAR DU NÅGOT?
Gör en intresseanmälan på en kurs du hittar i kursutbudet.

Vi reserverar oss för ändringar i kursprogrammet.

Varmt välkommen
på kurs hos oss!