header

Hemmagjort hundgodis

Se till att det du stoppar i din hund är anpassat för arten hund, läs innehållsförtecknignarna på hundgodispåsar eller gör eget.

FÄRSKFODER PÅ TUB
Lika enkelt som rubriken förtäljer. Har du en svår motiverad hund. Eller en hund du vill belöna med foderransonen. Färskfoder av god kvalitet på tub, peppar samtidigt som det är enkelt att hantera. Inte klet på fel ställen. Bara ha i fickan, ta upp tryck ut en klick och stoppa tillbaka. In i kylen mellan träningspassen.

Använder du inte färskfoder så fungerar mixad köttblandning av eget val lika bra.

TORKAD BLODPUDDING
En personlig favorit då det är enkelt att göra, kräver lite tid, lätt att dela och klibbfritt i fickan. Skär blodpudding (välj ett varumärke med lite eller helst inget socker i) i tunna skivor ca 3 mm, lägg på ugnsgaller i rumstemperatur över dagen/natten. Förvara i plastpåse.

TORKAD LEVER - hundens favorit!
Koka lever (nöt eller lamm går också bra) i ca en timme. Häll av spadet och låt svalna. Skär sedan i små bitar, ca 1 lillfingernagel stora. Sedan torkas det hela i ugnen, ca 80-90 grader, tills de är torra. Det brukar ta ca 1,5 tim beroende på hur tjocka skivor man skär. Ugnsluckan bör stå på glänt under torkningen, så att fukten evaporerar. Dela upp godiset i små portionspåsar. Är dina småbitar mjuka i mitten, då bör du frysa in det du inte ska använda.

LÖVBIFF JERKY
Lövbiff, tunna fina redan. Lägg på plåt med bakplåtspapper under. Torka i ugn på 150 grader tills de känns riktigt torra. Skär i pyttesmå bitar och lägg i portionspåsar. Förvaras i kyl, eller fryses in för framtida användning.

KYCKLING MUMS
Skiva kycklingbröst, ett snitt rakt igenom så du halverar tjockleken. Skär sedan på tvären i strimlor på ca 0,5 cm. Torka på plåt med bakplåtspapper i ugnen i 100 grader, tills de är torra och hårda. Brukar ta ca 2 timmar. Förvara i kylen i portionspåsar eller frys in.

FANTASTISK FISK
Orkar du inte torka själv, köp torkad småfisk. Finns i de flesta asiatiska mataffärer. OBS! osaltade är det som gäller, då salt inte är bra för hundar.
Dela och använd som belöning.

LAXBOLLAR
Mixa 200 gram rå lax. Rör ner ett ägg, en tsk rapsolja/laxolja och 2 tsk maizena eller potatismjöl. Rulla/spritsa till små bollar, lägg på plåt med bakplåtspapper under. 150 grader, ca 10-15 minuter. Förvaras i kylen vid använding eller i frysen för framtida bruk.

I dessa bollar kan du blanda i hundens eventuella kosttillskott ex. Standarts Led och Brosk eller annan källa till Glukosamin om du har en äldre hund med ledbesvär.


Ovanstående "godis" (beroende på vilken blodpudding som väljs) blir i regel utan onödiga tillsatser, och gjorda av naturliga rena råvaror för hund.

Har man inte ork eller lust att börja torka, hacka och dona, så erbjuder vi godis av liknande kvalitet på Hellgrens, butiken nere i Åseda (Olofsgatan 1). Där hittar du även ett väl utvalt utbud av tillbehör till hund.