header

Naturlig hundmat

I begynnelsen åt hundar kött, ben, organ, horn, hov och hud. Samt lite spill från människornas måltider, så väl som mineralrika tillbehör från skog och mark. Med det sagt vill jag be er hundägare att ta tillbaka ansvaret för er hunds kost, från fodertillverkarna!

En fodertillverkning som började kring 50-talet i Sverige, då hemmagjort började bytas mot fabrikstillverkat. Hundar är dock ämnade att äta rått, så när människan började tillaga hundmat, upphetta och tillsätta spannmål och konserveringsmedel, färgämnen och andra onyttigheter.... ökade ohälsa i raskt takt!

Sedan dessa har allergier, och foderrelaterade besvär ökat. Idag producerars en mängd olika foder för hund: torrfoder, konserverat foder, färskfoder m.m. Det går tyvärr inte att säga att det finns en bra fodersort eller perfekt märke för samtliga hundar. Men en sak vågar jag påstå, hundar har vassa tänder, köttätare. De bör äta mat anpassat för ett rovdjur!

Så varesig du fodrar med torrfoder, konserverat eller färskfoder... vänd på förpackningen och läs igenom innehållsförteckningen. Vad kommer högst upp i ingrediense listan... finns vete, majs, rismjöl eller liknande med i bilden. Då fodrar du främst med något hunden inte är ämnar att ta till sig, något som till och med kan blir skadligt om hunden får i sig... i längden. Och det är just ansamligt av toxiner, allergener och att detta sker över tid, som gör att fodertillverkare inte banlyses. Än idag har inte tillräckligt med forskningspengar lagts på att undersöka vad spannmål, för höga kolhydrathalter i hundfoder gör med våra hundar.KUNDUPPLEVELSER
Kunder som väljer att byta till ett färskfoder med höga kötthalter, och bra råvaror så som Vom og Hundemat har rapporterat in följande resultat:

"Han kliar sig inte längre.... vi har kunnat sluta med kortisonet??!"

"Skönt att slippa fisandet och den dåliga andedräkten"

"Vår hund bajsar otroligt mycket mindre, och har helt slutat att stjäla mat och äta avföring ute!"

"Hon luktar inte "hund" längre, orkar mer under jaktsäsongen och återhämtar sig snabbare. Tasskydden behövs inte längre, hon får inte alls lika mycket sår på trampdynorna efter hon jagat en hel dag"

"Tänderna, veterinären kan inte tro att han fått så fina tänder!"

Vi förespråkar ett naturligt sätt att fodra hundar till välmående. Vi har en holistiskt syn på hund och ser gång på gång hur viktig just utfodringen är. Vi upplever ofta vilken fantastisk förändring en naturlig hundutfodring kan innebära och vilken belastning en onaturlig kost kan bli. Det glädjer oss att du är här och läser på, för då är du ett steg närmare ett naturligt och hälsosamt aternativ för din hund! 


VOM OG HUNDEMAT
Ett högkvalitativt rått färskfoder, ett vitaminiserat helfoder. Helt utan spannmål, tillsatser eller konserveringsmedel. Enbart kött, inälvor, ben och brosk m.m.

För hundar med foderallergi rekommenderar vi en elimineringsdiet, där man först fodrar enbart med en köttsort i ca 14 dagar, för att sedan successivt lägga på en ny sort. På så sätt håller vi väl koll på vad hunden tål, och vad den inte tål. I de allra flesta fall kan så kallade foderallergiska hundar, äta just detta foder, men har väldigt svårt för ex. torrfoder.

I BUTIK
Fodrets säljs i butiken "Hellgrens" i Åseda
Besök gärna V&Hs hemsida för mer matnyttig info: Vom og Hundemat


Obs! När du lägger om en hunds kost, till något den tar upp bättre och som är mer anpassat arten, så påbörjar man en detox, en slags avgiftning. Slagg och restprodukter i kroppen från det förra fodret ska ut, du kan då initialt få en hund som kliar sig mer, luktar värre, bajsar mer... för att det hela sen ska vända till det bättre.