Namnlös design

En uråldrig sång, en saga om symbios

I veckan var jag och dogsen på Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, i skara och föreläste. Det var Etologi- och djurskyddsstudenterna som hade problembeteende och utredningsmetodik på schemat. 

Vi pratade om olika orsaker bakom problematiska beteenden, verkan och komplexa psykologiska samband. Skillnader mellan nyinlärning, beteendeterapi och rehabilitering. Vikten av en genomtänkt ordningsföljd på åtgärder i träningsprogrammet, när ett problembeteende med många bottnar ska nystas ut. Att skala en lök bör göras i en viss ordning för att inte skapa mer oreda och tårar. Vi diskuterade Realistiska målbilder och den så viktiga frågan att alltid ställa "VARFÖR?". 

Ett givande möte, och intressanta diskussioner. Jag älskar mötet med människor, likasinnande så väl som oliksinnade. Att få ta del av någons aha-upplevelse, självinsikter eller resonemang är alltid inspirerande.

Då jag undervisar i hundlära för väldigt spridda målgrupper får jag alltid variera svårighetsgraden och målgruppen i fokus. Men oavsett om det är privata hundägare, universitetesstudenter eller gymnasieungdommar så nynnar alla på samma melodi. En uråldrig sång, en visa som även rinner i mina ådror. Den förtäljer en saga om vårt ursprung, om den vackra symbiotiska samevolutionen hund och människa emellan.

Viva los perros och vi människor som med öppna hjärtan tar in dom i sin helhet, i vår helhet!


/Carro Hellgren

Etiketter: undervisning

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Mary » Rädda! rädda hundar:  ”Hej Carro. Jag har en valp på 5 månader som är jätterädd för bilar och bussar. ..”

  • Lina » Rädda! rädda hundar:  ”Hejsan! Jag har en omplacering som jag haft i 2,5 månad. Hon är en labbe som doc..”

  • Sara » Rädda! rädda hundar:  ”Hej, jag har en hund som på senare tid blir allt mer rädd för cyklar och kopplar..”

  • Emma » Back to basic:  ”Rena produkter....Det man gör hundmat av är förmodligen fullproppat med antibiot..”

  • Sara » Rädda! rädda hundar:  ”Hej! Jag har en hund som visar många av de tecken du skriver. Han är en omplace..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln