Namnlös design

Liten blir stor...

Ikväll har jag haft unghundskurs.
Det är svårt att välja favoritkurser ur utbudet...

Men det är nått magiskt med att avsluta en valpkurs, se små diplomerade vovvar tulta iväg med matte/husse vid kursslut. För att ett halvår senare kliva ur bilen vid träningsplan & plötsligt få möta dom igen som unga vuxna. Liten har blivit stor. Vovve blir till jycke.

Idag var det en gudligt vacker rhodesian ridgeback kille som gav mig det ögonblicket. Han mötte mig med en blick som jag så väl kände igen, men i en helt annan kropp. En stor, stark, stabil kropp som ingav respekt. Men samma mjuka, glada och ivriga blick delar denna unga herre med sitt valpjag. I ett ögonblick bjöd han på en liten tidsresa.

Att få följa hundar på sin resa in i vuxenlivet är ett sant nöje. Jag inser i skrivande stund att det är precis samma sak jag har nöjet att få vara del av på mitt andra jobb. Där jag får möjligheten att coacha, stötta och vara hejarklacksledare på hundtokiga ungdommars resa in i vuxenlivet och in i hundinstruktörs kängorna.  

Det är något med utveckling, andras så väl som min egen, något frigörande i processen som för en framåt. Heja alla som vågar växa, fysiskt, psykiskt och själsligt!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Mary » Rädda! rädda hundar:  ”Hej Carro. Jag har en valp på 5 månader som är jätterädd för bilar och bussar. ..”

  • Lina » Rädda! rädda hundar:  ”Hejsan! Jag har en omplacering som jag haft i 2,5 månad. Hon är en labbe som doc..”

  • Sara » Rädda! rädda hundar:  ”Hej, jag har en hund som på senare tid blir allt mer rädd för cyklar och kopplar..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln