header

Vill du jobba som professionell hundpsykolog? Är drömmen att rehabilitera hundar från psykisk ohälsa till välmående? Brinner du för att coacha hundägare att hjälpa sina hundar till harmoni? Då kan du ha hittat rätt.
 

Om du dessutom inte nöjer dig med grundkunskap, teorier och åsikter utan kräver spetskompetent och vetenskap i samspel med uråldriga beprövade metoder och extraordinär expertis. Samt mängder med praktik och djupare förståelse för dig själv och andra... då börja VI låta som en matchning. Om du också är ambitiös, redo att jobba hårt för att utveckla en träningsteknisk förmåga utöver det vanlig, om du vill bli sylvass på beteendeanalys och utredningsmetodik och ta examen med en proppfull hundpsykologisk-verktygslåda… ja då är du varmt välkommen till oss!
 

unik lärar-duo

Vi är: Sandra Tellström och Caroline Alupo. Två av landets främsta hundpsykologer. Vi har varsin livstid av hunderfarenheter och gemensamt över 30 framgångsrika år som hundpsykologer. Med tusentals lösta fall bakom oss ser vi framemot att dela med oss av våra unika erfarenheter och vår spetskompetens. Vår hundpsykologutbildning är unik!

naturnära & vetenskapligt

Utbildningen baseras på moderna, etiska metoder förankrade i vetenskap utan att för del delen fnysa åt uråldrig läkekonst. Endast välgrundade alternativa behandlingsmetoder lärs ut. Vi blandar en naturnära och ursprunglig hundfilosofi grundad i hund och människans samevolution med det allra senaste från forskningsfronten. Efter ett år med oss kommer du ha utvecklat en djup förståelse för arten hund, både i tanke och hjärta. Förberedd dig på att bli hund.
 

I samarbete med

STOCKHOLM

START, april 2020
 Utbildningsdatum

 
3-5 april (Stockholm)

 1-3 maj (Stockholm)

 11-14 juni (Sullviken)

 20-23 augusti (Småland)

18-20 september (Stockholm)

 16-18 oktober (Stockholm)

13-15 november (Stockholm) 

18-20 december (Stockholm)

29-31 januari (Stockholm)

FRÅGOR

Hör av dig så berättar vi mer

SANDRA: info@hundsteg.se
CARRO: info@6ben1svans.se

mycket praktik

Vi kommer djupdyka i hundpsykologin utan vidare uppvärmning, du kommer få rehabilitera och träna så mycket hund att förmågan kommer sitta i ryggmärgen när vi är klara med dig. Orsaks- och beteendeanalys, etologi, hund- och humanpsykologi, antrozoologi, inlärning, beteendeterapi och praktisk träning är stående inslag i utbildningens alla ämnesblock. En holistisk hundfilosofi löper som röd tråd genom utbildningen och ett tvärvetenskapligt tänk återkommer.

Bra att veta

din hund, din kollega

För att gå vår utbildning behöver du ha egen hund. Din hund kan komma att bli ditt vassaste arbetsredskap. Vi lära dig hur. Vårt mål är att du och din hund kan jobba tillsammans som ett effektivt och sammansvetsat team.
 

sveriges främsta

Efter utbildningen kommer du kunna analysera hundar problembeteenden, coacha hundägare i ml och lägga upp ras- och individanpassade behandlingsplaner och rehabiliteringsprogram som löser hundars psykologiska ohälsa effektivt och hållbart. Du kommer vara den som vet vad som behöver göras när andra står handfallna.
Ja du hör ju, vår hundpsykolog utbildning är inget för latmaskar eller hundägare som bara vill veta mer. Denna utbildning spänner blicken i dig som vill arbeta professionellt med hund och som inte är rädd för att vare sig utvecklas eller jobba hårt. Våra kurspass har inga sluttider. Vi slutar när vi är klara. Med er. Det här är utbildning med tyng och betydelse, den som kan göra dig till en av Sveriges främsta hundpsykologerna!

Förkunskapkrav
 

undervisningen

Du undervisas främst genom praktiskt baserad inlärning. Vi värdesätter gammalt hederligt lärlingskap. Du kommer få möjlighet att ”gå bredvid” men även praktisera och utveckla dina egna förmågor under trygg handledning. Vi kommer hålla inspirerande föreläsningar, workshops och ni studenter kommer engageras i grupparbeten, diskussionsforum och studiecirklar. Fallbeskrivningar kommer reflekteras kring och filmklipp av våra träningar kommer analyseras. Prestige och krav släpper vi i lärprocessen. Och i lägen där du kommer behöva testa nytt och våga chansa är vi ert självklara skyddsnät. Allt för att hjälpa dig plocka fram den absolut bästa hundpsykologen du har inom dig.

Även om ämnet är allvarligt och ambitionsnivån hög, kommer vi ha roligt, för sådan är vi. Inget väcker lär-lusten som skratt och en varm och trygg lag-anda. Vi tror på ett startblock gjort av lättsamhet och tillit när man sparkar ifrån och tar sats i personlig utveckling. Under utbildningen tilldelas du en studie-grupp och en egen mentor att lära av och utvecklas med genom hela resan. Gemensamt ansvar för lärprocessen, konstruktiv feedback och positiv förstärkning är något vi som lärare jobbar med, inte bara med hund, utan självklart även dig som elev. Ditt mål med utbildningen är vårt mål med dig. Och vårt engagemang stannar inte i klassrummet.

Undervisningens upplägg

Kursplan