header

Caroline Alupo

Etolog, Dipl. hundinstruktör, Dipl. HUNDPSYKOLOG

Jag är, som alla andra, en mångdimensionell människa.

Med ena foten i vetenskapen, den andra det praktiska och båda i det andliga, försöker jag sammanfläta dessa dimensioner till ett. Till ett verktyg jag hjälper hundar, mattar och hussar med.

 

Sveriges lantbruksuniversitet och Stockholms universitet har hjälps åt att utbilda mig till etolog. Min magisterexamen resulterade i en studie om PTSD hos hund, läses här!

Jag har arbetat proffessionellt med djur i över 20 år; hästar, hundar, exotiska djur och lantbruksdjur har passerat mina händer. En gedigen hundinstruktörs- och hundpsykologutbildning 
(Hundens Hus i Stockholm) har gett mig verktygen att arbeta med hund. Det har blivit ett antalet fortbildningar under årens lopp som satt guldkant på det hela.
Mer om mina utbildningar, klicka här!


Jag fortsätter lära varje dag, varje hundmöte ger mig insikter kring hundars individuella komplexitet. Det är med ödmjukhet jag låter dessa fantastiska djur visa mig vägen i så mycket. Mitt grund mål är att ta forskningen ur de vetenskapliga publikationerna och sätta dem i verklig kontext och krydda med  erfarenheter och lärdommar från livet med hund.

Jag har förmånen att vara ordförande i Sveriges Hundföretagare, en rikstäckande branschorganisation för hundföretagare. Ett ämbete som H-märker och kvalitetskontrollerar individuella tjänstemän inom branschen. Ett givande arbete jag utför tillsammans med en fantastisk styrelse fylld till bredden med hundkompetens.

Ja det var lite om mig. Ibland behövs ett samtal innan man känner sig helt bekvämt i att anlita någon, slå gärna en signal på 0733249768 jag berättar gärna mer om mig och mina arbetsmetoder med hund.

/Caroline Alupo