Namnlös design

hundarna

Jag har prickar, som löper längs utsidan av min handled. De är samma till antal som hundar jag haft i mitt liv, de närmst mitt hjärta. Låt mig presentera dem. 

För länge sedan lärde en hängiven hund mig innebörden av familj. Han tog hand om mig som barn, fostrade mig och visade mig skogen, från sitt perspektiv. Han var kärlek hela tiden, varje dag. Han beskyddade när han själv var rädd. Och för det är jag honom evigt tacksam. Schäfern Junior. 
 
År senare visade en hund mig euforin i sann livsglädje. Han lärde mig vikten av balans. Han räddade mitt liv, varje dag under hela sitt. Han var en sann naturkraft och när han dog vände han upp och ner på hela min värld. Jag tror det var precis vad han ville. För det är jag honom evigt tacksam. Dalmatinern Boots.  
 
Därefter belyste, en för mig livsavgörande hund, kraften i helande. Han var styrka, mod, kraft och magi. Vi träffades i ett kaos, han i sitt och jag i mitt. Jag trodde att syftet med mig var att rädda honom. Så jag lärde mig allt jag behövde kunna för att läka hans brustna hjärta. Sen gjorde han detsamma för mig. Han är grundaren till mitt företag och det är med stolthet jag bär vårt samspel i loggan och alltid i mitt hjärta. Saknaden smärtar än, kärleken var så stor. För det är jag honom evigt tacksam.
Schäferkorsningen Boss. 
 
Idag öppnar en mycket klok och ödmjuk herre mina ögon för kommunikationens alla dimensioner. Han har ett eget kall och struntar helt i mitt. Så vis, så vacker, så ärlig, så egen. Han håller mig på jorden, genom att alltid gå sin egen väg, även när jag visslar. För det där sista är jag honom evigt tacksam. Den tibetanska spanieln Krutor. 
 
Och ständigt vid min sida har jag den känsligaste av jättar. En hund jag med glädje ser växa in i sig själv och bli den han är ämnad att vara. Killen med stort hjärta och än större kraft. Min vackraste. Han är min höger hand i tjänst som rehab hund i vårt arbete med rädda och arga hundar. Hans förmågor är ibland helt bortom min förståelse. Han är mig oerhört lojal och hans tillit är bland det vackraste jag vet. För det är jag honom evigt tacksam. Tjuvparningen från Tälleryd, Schäfer/amstaff/rottis/jämthunds-korsningen Koi. 
 
De senaste åren har jag dessutom haft äran att dela livet med två vita riddare. Sune och hans son Storm. Två svensk vita älghundar så själsligt vackra att klockorna stannar. De har generöst visat mig magin i jakten. För det är jag dem evigt tacksam.

Dessa hundar är alltid närvarande på ett eller annat sätt, alla har haft ett avgörande ändamål i mitt liv och jag i deras. Mitt arbete är på sätt och vis tack vare och i tack till dem. Alla. En flock sammansatt över tidsepoker, en flock, som för mig, alltid är på samma plats, samtidigt.