header

Mina pojkar

Jag har prickar, som löper längs utsidan av min handled. Dem är samma till antal som hundar jag haft i mitt liv, de närmast mitt hjärta. Låt mig presentera dem. 

För länge sedan lärde en hängiven hund mig innebörden av familj. Han tog hand om mig som barn, fostrade mig och visade mig skogen, från sitt perspektiv. Han var kärlek hela tiden, varje dag. Han beskyddade när han själv var rädd. Och för det är jag honom evigt tacksam. Schäfern Junior. 
 
År senare visade en hund mig euforin i sann livsglädje. Han lärde mig vikten av balans mellan energier. Han räddade mitt liv, varje dag under hela sitt, för jag kunde aldrig lämna honom och gå min väg för gott. Hans bortgång golvade mig, för att resa mig behövde jag ta itu med hela mig, det var nog precis vad han ville. Dalmatinern Boots.  
 
Därefter belyste, en för mig livsavgörande hund, kraften i helande och hur en läkeprocess handlar om vilja inte styrka. Han belyste vikten av förståelse, förlåtelse, lojalitet och beskydd, grundpelarna i en flock. Han är grundaren till mitt företag och det är med stolthet jag bär vårt samspel i loggan. Alltid i mitt hjärta. Den spanska gatuhunden Boss. 
 
Idag öppnar en mycket klok och ödmjuk herre mina ögon för kommunikationens alla dimensioner. Han har ett eget kall han håller hårt i. Så vis, så vacker, så ärlig, så egen. Han håller mig på jorden, genom att alltid gå sin egen väg, även när jag visslar. Den tibetanska spanieln Krutor. 
 
Och ständigt vid min sida har jag den känsligaste av jättar. En hund jag med glädje ser växa in i sig själv och bli den han är ämnad att vara. Killen med stort hjärta och enorm kraft. Min vackraste. Tjuvparningen från Tälleryd, Koi. 
 
Dessa hundar är alltid närvarande på ett eller annat sätt, alla har haft ett avgörande ändamål i mitt liv och jag i deras. Mitt arbete är på sätt och vis tack vare och i tack till dem. Alla. En flock sammansatt över tidsepoker, en flock, som för mig, alltid är på samma plats, samtidigt.