header

Caroline Alupo

Jag är en mångdimensionell människa. Ena foten i det vetenskapliga, den andra i det praktiska och båda i det andliga. Dimensionerna flätas samman i mitt arbete med hundar och deras människovänner.
 

Jag har alltid delat livet med hundar, sedan barnsben har jag tränat dem och i min ungdom började jag hålla kurser. För 14 år sedan blev hundträning och hundrehabilitering mitt yrke. Ett yrke jag ser på som ett hantverk. Ett yrke jag är både stolt och tacksam för. Och på sätt och vis fick jag det av en hund. En speciell hund som krävde mitt allt och gav än mer tillbaka. Sedan honom har det blivit många fler. Egna och andras. Alla som passerat mina händer har gett mig något, värmt mitt hjärta och lämnat insikter efter sig.

 

Sveriges lantbruksuniversitet och Stockholms universitet har utbildat mig till etolog. Min magisterexamen resulterade i en studie om PTSD hos hund.

Jag har arbetat proffessionellt med djur i över 20 år; hästar, hundar, exotiska djur och lantbruksdjur. En gedigen hundinstruktörs- och hundpsykologutbildning har gett mig verktygen att arbeta med hund. Det har blivit många fortbildningar under årens lopp som satt guldkant på det hela. Mer om mina utbildningar.

Jag fortsätter lära varje dag, varje hundmöte ger mig insikter kring hundars individuella komplexitet. Det är med ödmjukhet jag låter dessa fantastiska djur visa mig vägen i så mycket. Mitt mål är att ta forskningen ur de vetenskapliga publikationerna och sätta dem i verklig kontext och krydda med  erfarenheter och lärdommar från livet.

Jag har förmånen att vara ordförande i Sveriges Hundföretagare sedan flera år tillbaka, en rikstäckande branschorganisation för hundföretagare. Ett ämbete som H-märker och kvalitetskontrollerar individuella tjänstemän inom branschen. Ett mycket givande arbete jag utför tillsammans med en fantastisk styrelse fylld till bredden med hundkompetens.

Det var lite om mig. Ibland behövs ett samtal innan man känner sig bekvämt i att anlita någon, slå gärna en signal så berättar jag mer om mina arbetsmetoder.

/Caroline Alupo