Namnlös design

AKTUELLA Kurser & föreläsningar

Kurser och workshops, föreläsningar och events.

Frivillig hantering och hälsovård

En temakurs där du lär dig träna din hund till att slappna av och uppskatta olika vårdmoment och även veterinärbesök. Vi går igenom taktil-stressdämpande massage, frivillig hantering, start- och stoppknappsbeteenden, kloklippning, sårvård, örontvätt, pälsvård med mera. 

Antal timmar: 4 tim teori och praktik
Datum: 19/10 kl 10:00-14:30
Pris: 750 sek inklusive kursmaterial och fika
Plats: CSiGoras, Löpanäsvägen Rottne

VALPKURS

En bra valpkurs är en bra grogrund för en valp. Du som hundägare får rätt redskap att träna proaktivt och undslippa vanliga missar som kan leda till stora problem. Denna valpkurs kickas igång med ett gediget teoripass. En möjlighet att lära sig massor om arten hund, hur tänker de, varför gör de som de gör och hur kan vi skapa starka band till varandra. Många aha-upplevelser och intressanta diskussioner. Därefter tränar vi mycket praktiskt. Genom givande övningar leker vi fram samspeltheten i din valp. Vi övar på inkallning, kontakt och följsamhet, hälsa fint, gå fint i koppel, passivitetsträning, valpträning (inte bita, rumsrenhet, ensamhemma-träning), miljö och socialiseringsträning med mera. Vi håller relation och känsla i fokus för hållbara reslutat och djupare förståelse. Detta är kursen som hjälper dig rusta din valp för livet.
 
Antal timmar: 4 tim teori, 4 tim praktik
Datum: Start 16/11 kl 9:00-13:30 (teori)
            Praktik: 23/11, 27/11, 7/12, 11/12
            (lördagar 14:30-15:30, onsdagar 18:00-19:00)
Pris: 2100 sek inklusive kursmaterial och fika
Plats: Teori: Jägargården, Åseda.
          Praktik: Hundens park, Åseda

det gemensamma ledarskapet - om flockliv och följsamhet

Kvällen tillägnas hundens och människans samliv. Gamla myter om rang och ledarskap förkastas och modern forskning lyfts fram. Vi blickar tillbaka på vårt och hundens gemensamma ursprung, för ur den läran har Caroline Alupo tagit fram handfasta förhållningssätt och övningar som främjar din och din hunds relation. Sätt i verket och du får en lyhörd hund som blir naturligt följsam. Denna föreläsning passar alla hundägare och hundar!

Datum: 11 november 2019
Tid: 18-20:30
Plats: Dammgatan 44, Hovslätts hembygdsgård, Jönköping
Pris: 370 kr inklusive fika och kursmaterial
Föreläsare: Caroline Alupo, dipl. hundpsykolog, fil. mag. etologi

HUNDARS KÄNSLOLIV OCH VÅRA KULTURKROCKAR ROTTNE

Den populära föreläsningen "Hundars känsloliv och våra kulturkrockar" ställer rovdjurens seder och bruk mot våra förväntningar och krav. En kväll fylld med aha-upplevelser, skratt och etologi. En glädjefull föreläsning som skickar hem dig med handfasta råd som kan fungera ögonblickligen.

Antal timmar: 2 timmar teori
Datum/tid: 13/11-2019, 18:30-20:30
Pris: 370 kr/pers, fika ingår
Plats: CSiGoras, Löpanäsvägen RottneAlstermo

HELDAGS-CLINIC: bombsäker inkallning på 3 månader!

Vi ägnar en helddag åt att smida en plan för hur man får en bombsäker inkallning på tre månader. Steg för steg-träning gås igenom i teori och praktik. Nyinlärning, befästelsefaser och generalisering samt störningsträning för att nå målbilden. Vi nördar ner oss i inlärningspsykologi och övar upp hundtränar-handlaget, analyserar belöningssystem, ser över hundens motivation och vårt eget agerande. En mycket givande dag som garanterat fyller huvud och händer med nya redskap.
Max 6 deltagande hundar (först till kvarn!)
Samt 25 stycken åhörarplatser


I samarbete med CSiGoras!

Antal timmar: 6 tim teori och praktik
Pris: Hundekipage 1300 sek, observatörsplats 900 sek
Plats: CSiGoras, Löpanäsvägen Rottne
Datum: 30/11 kl. 10:00-16:30

WORKSHOP I HUNDSPRÅK

Vi djupdyker ner i etologins värld och lära oss snacka hund! Efter denna heldag kommer du inte bara kunna tolka
din och andra hundars budskap, du kommer även kunna svara dem, på deras eget språk! Hundar iakttar oss konstant, de tyder vårt kroppsspråk och ser våra intentioner. De svarar oss och förväntar sig att vi ska göra detsamma. Och just det, lär du dig denna helg. Ämnet gås igenom teoretiskt och varvas med praktik. Vi tolkar hundars interaktioner med varandra, ser på våra egna kommunikativa redskap och övar upp våra tysta samtal med hundar.

Datum: 1 december 2019
Tid: 10-16:30
Plats: Dammgatan 44, Jönköping
Pris: 1100 kr åhörare, 1400 kr hundekipage (max 6 st hundekipiage), inklusive fika och kursmaterial.
Medtag egen lunch.
Instruktör: etolog och hundpsykolog Caroline Alupo

Do as I do

Do as I do (Gör som jag) är ett nytt träningskoncept spunnen ur forskning. Den utgår ifrån hundens sociala lärförmåga att härma oss.

Denna heldagskurs varvar vi teori med praktik. Du får etologiska förklaringsmodellen bakom metoden och redskap att sätta igång och väcka härmapan i din hund. Steg för steg och genom flertalet övningar sätter vi denna spännande forskning i verklig kontext.

Inga förkunskaper krävs men ska du delta med hund så har du ett försprång om hunden kan några kommando och är intresserad av att göra saker ihop med dig. Din hund bör inte heller bli störd av att det är andra hundar i samma rum. Träningen är belöningsbaserad så ha med gott godis och någon rolig leksak. Har du ingen bra belöning så är butiken öppen under dagen.
 
Antal timmar: 5 tim teori och praktik
Pris:  1300 kr för hundekipage, 900 kr för observatör
         priset är inklusive fika och kursmaterial
Plats: CSiGoras, Löpanäsvägen Rottne
Datum: 25/1 kl 10:00-16:00