header

AKTUELLA Kurser & föreläsningar

Kurser och workshops, föreläsningar och events.
 

det gemensamma ledarskapet, om flockliv och följsamhet - KLIPPAN, SKÅNE

Kvällen tillägnas hundens och människans samliv. Gamla myter om rang och ledarskap förkastas och modern forskning lyfts fram. Vi blickar tillbaka på vårt och hundens gemensamma ursprung, för ur den läran har Caroline Alupo tagit fram handfasta förhållningssätt och övningar som främjar din och din hunds relation. Sätt i verket och du får en lyhörd hund som blir naturligt följsam. Denna föreläsning passar alla hundägare och hundar!

Datum: 17/3 2020
Tid: 18:30-21:00
Plats: Skånehallen, Klippan
Pris: 380 kr inklusive fika och kursmaterial
Föreläsare: Caroline Alupo

UNGHUNDSKURS, start mars - ÅSEDA, SMÅLAND

Har du en bökig unghund med ”myror i byxorna”? Unghundsperioden är en prövoperiod för dig som hundägare men även för din hund. Hormoner löper amok och drifter vaknar till liv, samtidigt som kraven ofta ökar. På denna kurs får du hjälp att hitta balansen, du får redskap till att hantera tålamodstestande situationer, du får en djupare förståelse för orsakerna bakom din hunds beteende och du får handlaget att lotsa fram lugn, lyhördhet, samarbete i just din hund.
Ämnen som berörs är koppelträning, inkallning, passivitet och aktivering, impulskontroll och stadga.
Denna kurs är för dig som önskar förbättra samarbetet och kommunikationen mellan dig och din hund.

Antal timmar: 5 tim praktik
Datum: 16/3, 30/3, 13/4, 27/4 kl 19:00-20:15
Pris: 1100 sek inklusive kursmaterial
Plats: Jägargården, Åseda.

MATAPOTEKET & ANDRA HÄLSOSAMHETER FÖR HUND

Kost. Kött. Inälvor. Torrt. Rått. Ben. Tillsatser. Aminosyror. Näring. Signalsubstanser. Hormoner. Känslor. Beteenden. Psykoendokrinologi. Serotonin. Endorfiner. Fytoöstrogener. Gaba. Oxytocin. Kortisol. Testosteron. Springa. Ruska. Skälla. Beröring. Andning. Syre. Tarmflora. Antioxidanter. Goda bakterier. Ph-balans. Stress. Inflammation. Återhämtning. Hälsa. Styrka. Välmående.

Antal timmar: 5 timme
Datum: 31 maj, kl 9.30-15:00
Pris: 980 sek inklusive kursmaterial och fika
Plats: CSiGoras, Löpanäsvägen i Rottne

VALPKURS, START MAj - ÅSEDA, SMÅLAND

En bra valpkurs är en bra grogrund för en valp. Du som hundägare får rätt redskap att träna proaktivt och undslippa vanliga missar som kan leda till stora problem. Denna valpkurs kickas igång med ett gediget teoripass. En möjlighet att lära sig massor om arten hund, hur tänker de, varför gör de som de gör och hur kan vi skapa starka band till varandra. Många aha-upplevelser och intressanta diskussioner. Därefter tränar vi mycket praktiskt. Genom givande övningar leker vi fram samspeltheten i din valp. Vi övar på inkallning, kontakt och följsamhet, hälsa fint, gå fint i koppel, passivitetsträning, valpträning (inte bita, rumsrenhet, ensamhemma-träning), miljö och socialiseringsträning med mera. Vi håller relation och känsla i fokus för hållbara reslutat och djupare förståelse. Detta är kursen som hjälper dig rusta din valp för livet.
 
Antal timmar: 5 tim teori, 4 tim praktik
Datum:    Start teori 16/5 kl 10:30-14:00
                   Därefter praktik 25/5, 28/5, 8/6 och 22/6  kl 18:00-19:00
Pris: 2200 sek inklusive kursmaterial och fika
Plats: Teori: Jägargården, Åseda.
          Praktik: Jägargården, Åseda.

SPÅRKURS, START MAJ - ÅSEDA, SMÅLAND

Hundens favoritkurs! Vi riktar in hundens spårintresse på spår vi lagt och jobbar tillsammans mot spårslut. Du väljer själv om det är viltspår eller personspår din hund tränas i. Kursen lär dig om hundens luktsinne, praktisk spårläggning och om hur vindar, underlag, terräng och liggtider på verkar spåret. Du får redskapen att utveckla din hunds spårförmåga.
Spårning är ett nöje för såväl förare som hund, och dessutom rejält uttröttande för de fyrbenta.
Passar alla hundar, ifrån bichoner till bullmastiffer!
Instruktören har tillstånd från jordbruksverket för användning av animaliska biprodukter i undervisningsändamål, enlilgt artikel 17 (EG) nr 1069/2009

Antal timmar: 5 tim teori och praktik
Datum: 30/5 9:00-12:00 samt 31/5 kl 16:30-18:30
Pris: 1300 sek inklusive kursmaterial och fika
Plats: Jägargården, Åseda.

BOMBSÄKER INKALLNING PÅ 3 månader! - KALMAR


Har du en hund som inte kommer på inkallning eller ignorerar inkallningskommandot i lockande miljöer/situationer? På denna kurs jobbar vi in ett stabilt inkallningskommando som vi sedan lär in på längre avstånd och i olika miljöer med olika störningar.  Du får med dig en smart plan för hur du får en bombsäker inkallning på tre månader. Steg för steg-träning gås igenom i teori och praktik. Nyinlärning, befästelsefaser och generalisering samt störningsträning för att nå målbilden. Vi nördar ner oss i inlärningspsykologi och övar upp hundtränar-handlaget, analyserar belöningssystem, ser över hundens motivation och vårt eget agerande. Vi reder ut orsak bakom ”olydnaden” och skissar på nya strategier för att nå vårt mål.
En mycket givande dag som ger dig nya redskap för inkallningsträningen.

Antal timmar: 6 timmar teori och praktik
Datum: 17/5 kl 10:00-16:30
Pris: 1300 sek inklusive kursmaterial
Plats: Kalmar Brukshundsdgklubb, Trångsundsvägen 12, Kalmar