header

Kurser
Hösten 2019

Kvällsföreläning: FLOCKLIV och följsamhet

Kvällen ägnas åt de fascinerande ämnena flockliv och följsamhet. Vi utgår från det senaste från forskningsfronten, gamla myter förkastas och istället nosar vi på flocklivets naturliga rollfördelning, det gemensamma ledarskapet. Du får lära dig hur du rent praktiskt kan anamma det i samspel med din hund.

Detta är en föreläsning för dig som vill skapa en bra relation till din hund och få den mer följsam.

I samarbete med CSiGora!

Antal timmar: 6 tim teori och praktik
Pris: 370 kr
Plats: CSiGoras, Rottne
Datum: 21/8 kl. 18:30-20:30
Mer info: Klicka här!

HELDAGS-CLINIC i inkallning:
bombsäker inkallning på 3 månader!

Vi ägnar en helddag åt att smida en plan på hur man får en bombsäker inkallning på tre månader. Steg för steg-träning gås igenom i teori och praktik. Nyinlärning, befästelsefaser och generalisering samt störningsträning för att nå målbilden. Vi nördar ner oss i inlärningspsykologi och övar upp hundtränar-handlaget, analyserar belöningssystem, ser över hundens motivation och vårt eget agerande. En mycket givande dag som garanterat fyller huvud och händer med nya redskap.
Max 6 deltagande hundar (först till kvarn!)
Samt 25 stycken åhörarplatser


I samarbete med Hundtrixet!

Antal timmar: 6 tim teori och praktik
Pris: Hundekipage 1300 sek, observatörsplats 1000 sek
Plats: Hundtrixet, Dannäs, Forsheda
Datum: 24/8 kl. 10:00-16:30
Mer info: Klicka här!

Do as I do

Do as I do (Gör som jag) är en ganska ny träningsmetod spunnen ur forskning. Den utgår ifrån hundens sociala lärförmåga att härma oss.

Denna heldagskurs varvar vi teori med praktik. Du får etologiska förklaringsmodellen bakom metoden och redskap att sätta igång och väcka härmapan i din hund. Steg för steg och genom flertalet övningar sätter vi denna spännande forskning i verklig kontext.

Inga förkunskaper krävs men ska du delta med hund så har du ett försprång om hunden kan några kommando och är intresserad av att göra saker ihop med dig. Din hund bör inte heller bli störd av att det är andra hundar i samma rum. Träningen är belöningsbaserad så ha med gott godis och någon rolig leksak. Har du ingen bra belöning så är butiken öppen under dagen.
 
Antal timmar: 5 tim teori och praktik
Pris:  1300 kr för hundekipage, 900 kr för observatör
         priset är inklusive fika och kursmaterial
Plats: CSiGoras, Löpanäsvägen Rottne
Datum: 7/9 kl 10:00-16:00

VALPKURS

En bra valpkurs är en bra grogrund för en valp. Du som hundägare får rätt redskap att träna proaktivt och undslippa vanliga missar som kan leda till stora problem. Denna valpkurs kickas igång med ett gediget teoripass. En möjlighet att lära sig massor om arten hund, hur tänker de, varför gör de som de gör och hur kan vi skapa starka band till varandra. Många aha-upplevelser och intressanta diskussioner. Därefter tränar vi mycket praktiskt. Genom givande övningar leker vi fram samspeltheten i din valp. Vi övar på inkallning, kontakt och följsamhet, hälsa fint, gå fint i koppel, passivitetsträning, valpträning (inte bita, rumsrenhet, ensamhemma-träning), miljö och socialiseringsträning med mera. Vi håller relation och känsla i fokus för hållbara reslutat och djupare förståelse. Detta är kursen som hjälper dig rusta din valp för livet.
 
Antal timmar: 4 tim teori, 4 tim praktik
Datum: Start 8/9 kl 14:00-18:00 (teori utan hund)
            Praktik: 17/9, 1/10, 15/10, 29/10 kl 18:00-19:00
Pris: 2100 sek inklusive kursmaterial och fika
Plats: Teori: Jägargården, Åseda.
          Praktik: Hundens park, Åseda

UNGHUNDSKURS

Har du en bökig unghund med myror i byxorna och bommul i öronen? Unghundsperioden är en prövoperiod för dig som hundägare men även för din hund. Hormoner virvlar runt i kroppen, drifter vaknar till liv, samtidigt som kraven ofta ökar. På denna kurs får du hjälp att hitta den perfekta balansen, du får redskap till att hantera tålamodstestande situationer, du får en djupare förståelse för orsakerna bakom din hunds beteende och du får handlaget att lotsa fram lugn och lyhördhet i just din hund.
Ämnen som berörs är koppelträning, inkallning, passivitet och aktivering, arbete, ilska och osäkerhet, hundens syfte och kall. Denna kurs är för dig som önskar förbättra samarbete och kommunikationen mellan dig och din hund.
 
Antal timmar: 5 tim praktik
Pris:  1150 kr inklusive kursmaterial
Plats: Hundens park i Åseda
Datum: 17/9, 1/10, 15/10, 29/10 kl 19:00-20:15

HUNDARS KÄNSLOLIV OCH VÅRA KULTURKROCKAR ALSTERMO BIBLIOTEK

En hundkväll på bibblan! Den 18/9 ses vi på Alstermo Bibliotek.
Den populära föreläsningen "Hundars känsloliv och våra kulturkrockar" ställer rovdjurens seder och bruk mot våra förväntningar och krav. En kväll fylld med aha-upplevelser, skratt och etologi. En glädjefull föreläsning som skickar hem dig med handfasta råd som kan fungera ögonblickligen.

Plats: Alstermo Bibliotek, Skolgatan 3, Alstermo
Datum/tid: 18/9-2019, 19:00
Mer info:  klicka här

Frivillig hantering och hälsovård

En temakurs där du lär dig träna din hund till att slappna av och uppskatta olika vårdmoment och även veterinärbesök. Vi går igenom taktil-stressdämpande massage, frivillig hantering, start- och stoppknappsbeteenden, kloklippning, sårvård, örontvätt, pälsvård med mera. 

Antal timmar: 4 tim teori och praktik
Datum: 19/10 kl 10:00-14:30
Pris: 750 sek inklusive kursmaterial och fika
Plats: CSiGoras, Löpanäsvägen Rottne
         

HUNDARS KÄNSLOLIV OCH VÅRA KULTURKROCKAR ROTTNE

Den populära föreläsningen "Hundars känsloliv och våra kulturkrockar" ställer rovdjurens seder och bruk mot våra förväntningar och krav. En kväll fylld med aha-upplevelser, skratt och etologi. En glädjefull föreläsning som skickar hem dig med handfasta råd som kan fungera ögonblickligen.

Antal timmar: 2 timmar teori
Datum/tid: 13/11-2019, 18:30-20:30
Pris: 370 kr/pers, fika ingår
Plats: CSiGoras, Löpanäsvägen RottneAlstermo

FORTBILDNING: YRKESVERKSAMMA INOM HUND

Detta helg är en uppföljning och fortsättning på en tidigare helg-worjshop i fördjupad hundpsykologi i teori och praktik. Men det innebär inte att du som hundyrkesverksam måste ha gått föregående helg för att kunna hänga med på denna. Du bör däremot ha ett brinnande intresse för hundpsykologi och en stor vilja att veta mer. Just denna helg riktar sig helt till dig som arbetar med hund. Vi kommer fördjupa oss i flera olika beteendeproblem så som separationsångest, aggression, fobier, tvånghandlingar och rädslor med mera. Orsaksfaktorer och långsiktiga lösningar står i fokus. Ett holistiskt perspektiv genomsyrar helgen och metoderna och förhållningssätten som lärs ut förankras så väl i vetenskap som i uråldriga läkemetoder.
Vi kommer arbeta med reella fall på plats.

I samarbete med Trofast Hund!

Antal timmar: 14 tim teori och praktik
Pris: 3500 sek
Plats: Trofast hund, Ekeby Udde, Björnlunda
Datum: 16-17/11 kl. 9:00-17:00
 

HELDAGS-CLINIC:
bombsäker inkallning på 3 månader!

Vi ägnar en helddag åt att smida en plan för hur man får en bombsäker inkallning på tre månader. Steg för steg-träning gås igenom i teori och praktik. Nyinlärning, befästelsefaser och generalisering samt störningsträning för att nå målbilden. Vi nördar ner oss i inlärningspsykologi och övar upp hundtränar-handlaget, analyserar belöningssystem, ser över hundens motivation och vårt eget agerande. En mycket givande dag som garanterat fyller huvud och händer med nya redskap.
Max 6 deltagande hundar (först till kvarn!)
Samt 25 stycken åhörarplatser


I samarbete med CSiGoras!

Antal timmar: 6 tim teori och praktik
Pris: Hundekipage 1300 sek, observatörsplats 900 sek
Plats: CSiGoras, Löpanäsvägen Rottne
Datum: 30/11 kl. 10:00-16:30