header

Kurser
Hösten 2019

UNGHUNDSKURS

Har du en bökig unghund med myror i byxorna och bommul i öronen? Unghundsperioden är en prövoperiod för dig som hundägare men även för din hund. Hormoner virvlar runt i kroppen, drifter vaknar till liv, samtidigt som kraven ofta ökar. På denna kurs får du hjälp att hitta den perfekta balansen, du får redskap till att hantera tålamodstestande situationer, du får en djupare förståelse för orsakerna bakom din hunds beteende och du får handlaget att lotsa fram lugn och lyhördhet i just din hund.
Ämnen som berörs är koppelträning, inkallning, passivitet och aktivering, arbete, ilska och osäkerhet, hundens syfte och kall. Denna kurs är för dig som önskar förbättra samarbete och kommunikationen mellan dig och din hund.
 
Antal timmar: 5 tim praktik
Pris:  1150 kr inklusive kursmaterial
Plats: Hundens park i Åseda
Datum: 17/9, 1/10, 15/10, 29/10 kl 19:00-20:15

VALPKURS

En bra valpkurs är en bra grogrund för en valp. Du som hundägare får rätt redskap att träna proaktivt och undslippa vanliga missar som kan leda till stora problem. Denna valpkurs kickas igång med ett gediget teoripass. En möjlighet att lära sig massor om arten hund, hur tänker de, varför gör de som de gör och hur kan vi skapa starka band till varandra. Många aha-upplevelser och intressanta diskussioner. Därefter tränar vi mycket praktiskt. Genom givande övningar leker vi fram samspeltheten i din valp. Vi övar på inkallning, kontakt och följsamhet, hälsa fint, gå fint i koppel, passivitetsträning, valpträning (inte bita, rumsrenhet, ensamhemma-träning), miljö och socialiseringsträning med mera. Vi håller relation och känsla i fokus för hållbara reslutat och djupare förståelse. Detta är kursen som hjälper dig rusta din valp för livet.
 
Antal timmar: 4 tim teori, 4 tim praktik
Datum: Start 8/9 kl 14:00-18:00 (teori utan hund)
            Praktik: 17/9, 1/10, 15/10, 29/10 kl 18:00-19:00
Pris: 2100 sek inklusive kursmaterial och fika
Plats: Teori: Jägargården, Åseda.
          Praktik: Hundens park, Åseda

Varmt välkommen !