header

Kurser & events
Vår- sommar 2019

HELDAGS-CLINIC i inkallning:
bombsäker inkallning på 3 månader!

Vi ägnar en helddag åt att smida en plan på hur man får en bombsäker inkallning på tre månader. Steg för steg-träning gås igenom i teori och praktik. Nyinlärning, befästelsefaser och generalisering samt störningsträning för att nå målbilden. Vi nördar ner oss i inlärningspsykologi och övar upp hundtränar-handlaget, analyserar belöningssystem, ser över hundens motivation och vårt eget agerande. En mycket givande dag som garanterat fyller huvud och händer med nya redskap.
Max 6 deltagande hundar (först till kvarn!)
Samt 25 stycken åhörarplatser


Antal timmar: 6 tim teori och praktik
Pris: Hundekipage 1300 sek, observatörsplats 1000 sek
Plats: Rottne, CSiGORAS
Datum: 19/5 kl. 10:00-16:00

HELGKUrS I SPÅR

En kurs i person- och viltspår. Vi riktar in hundens spårintresse på spår vi lagt och jobbar tillsammans mot spårslut. Ni lär er om hundens luktsinne, vindar, underlag, terräng och liggtider.
Spårarbete är ett nöje för förare såväl som hund. Rejält uttröttande för de fyrbenta. Hundens favorit! Passar alla hundar, ifrån bichoner till bullmastiffer! Instruktören har tillstånd från jordbruksverket för användning av animaliska biprodukter i undervisningsändamål, enlilgt artikel 17 (EG) nr 1069/2009


Antal timmar: 6 tim praktik
Pris: 1800 sek inklusive kursmaterial 
Plats: Näshult, 15 minuter utanför Åseda
Datum: 15/6 kl. 15:00-18:00
            16/6 kl. 10:00-13:00
 

VALPKURS - intensiv sommarkurs

Valpkursen är en riktigt bra grogrund för en valp. Du som hundägare får rätt redskap att träna proaktivt och undslippa vanliga missar som kan leda till stora problem. Denna valpkurs kickas igång med ett gediget teoripass. En möjlighet att lära sig massor om arten hund, hur tänker de, varför gör de som de gör och hur kan vi skapa starka band till varandra. Många aha-upplevelser och intressanta diskussioner. Därefter tränar vi mycket praktiskt. Genom givande övningar leker vi fram samspeltheten i din valp. Vi övar på inkallning, kontakt och följsamhet, hälsa fint, gå fint i koppel, passivitetsträning, valpträning (inte bita, rumsrenhet, ensamhemma-träning), miljö och socialiseringsträning med mera. Vi håller relation och känsla i fokus för hållbara reslutat och djupare förståelse. Detta är kursen som hjälper dig rusta din valp för livet.
 
Antal timmar: 4 tim teori, 4 tim praktik
Datum: Start 22/7 kl 14:00-18:00 (teori utan hund)
            Praktik: 23-26/7 kl 17:00-18:00
Pris: 2100 sek inklusive kursmaterial och fika
Plats: Teori, Jägargården i Åseda.
          Praktik, Hundens park i Åseda

EN HELT VANLIG HUNDKURS

Hederlig härlig hundträning. Vi träffas i en trevlig blandgrupp; ålder, ras, förkunskap spelar ingen större roll. Och vi tränar på vad vi vill. Ingen prestiga, bara för att det är kul, lärorikt och nyttigt. Ett pass kan ägnas åt mental aktivering, ett annat åt dog parkour eller inkallning, tävlingslydnad, massage, hundmöten, tricks och klickerträning. Ni deltagare bestämmer kursinnehållet.
Antal timmar: 5 timmar praktik
Datum/tid: 9/7, 23/7, 6/8 och 20/8 kl 18:00-19:15
Pris: 950 sek
Plats: Var vi vill i Åseda... Elljuspåret, skogen, i samhället, vid badplatsen osv.

hantering och vård

En temakurs där du lär dig träna din hund till att slappna av och uppskatta olika vårdmoment och även veterinärbesök. Vi går igenom taktil-stressdämpande massage, frivillig hantering, start- och stoppknappsbeteenden, kloklippning, sårvård, örontvätt, pälsvård med mera. 

Antal timmar: 4 tim teori och praktik
Datum: 11/8 kl 10:00-14:00
Pris: 750 sek inklusive kursmaterial och fika
Plats: Jägargården i Åseda.
         

HUNDARS KÄNSLOLIV OCH VÅRA KULTURKROCKAR ALSTERMO BIBLIOTEK

En hundkväll på bibblan! Den 18/9 ses vi på Alstermo Bibliotek.
Den populära föreläsningen "Hundars känsloliv och våra kulturkrockar" ställer rovdjurens seder och bruk mot våra förväntningar och krav. En kväll fylld med aha-upplevelser, skratt och etologi. En glädjefull föreläsning som skickar hem dig med handfasta råd som kan fungera ögonblickligen.

Plats: Alstermo Bibliotek, Skolgatan 3, Alstermo
Datum/tid: 18/9-2019, 19:00
Mer info: inom kort, klicka här

Varmt välkommen !