header

Kurser
Sommaren 2019

EN HELT VANLIG HUNDKURS

Hederlig härlig hundträning. Vi träffas i en trevlig blandgrupp; ålder, ras, förkunskap spelar ingen större roll. Och vi tränar på vad vi vill. Ingen prestiga, bara för att det är kul, lärorikt och nyttigt. Ett pass kan ägnas åt mental aktivering, ett annat åt dog parkour eller inkallning, tävlingslydnad, massage, hundmöten, tricks och klickerträning. Ni deltagare bestämmer kursinnehållet.
Antal timmar: 5 timmar praktik
Datum/tid: 9/7, 23/7, 6/8 och 20/8 kl 18:00-19:15
Pris: 950 sek
Plats: Var vi vill i Åseda... Elljuspåret, skogen, i samhället, vid badplatsen osv.

"kom hit och gå fint!"

En workshop i inkallning- och koppelträning. En gott och blandat dag där vi varvar teori och praktik. Vi tittar närmare på hundens inlärningspsykologi, grottar ner oss i vikten av tydliga kriterier,schyssta förutsättningar och motiverande belöningssystem, verklighetstrogen träning och den viktiga befästelsefasen.... utan att för den delen bli alltför kliniskt träningstekniska. Antrozoologin den viktiga läran om samverkan mellan djur och människa är även ett givet tema. Denna inspirerande dag ger dig moderna träningsredskap förankrade i vetenskap. Målet är att skicka hem dig med en nytändning och massa kunskap om hur du ska träna just inkallning och gå fint.

I samarbete med Njudungs Brukshundklubb

Datum/tid: 28/7-19 kl 10:00-16:00
(lunch finns att köpa på plats)
Pris:1100 kr hundekipage (6st platser), 900 kr observatör
Plats: Njudungs Brukshundklubb, Vetlanda
 

FRIVILLIG hantering och vård

En temakurs där du lär dig träna din hund till att slappna av och uppskatta olika vårdmoment och även veterinärbesök. Vi går igenom taktil-stressdämpande massage, frivillig hantering, start- och stoppknappsbeteenden, kloklippning, sårvård, örontvätt, pälsvård med mera. 

Antal timmar: 4 tim teori och praktik
Datum: 11/8 kl 10:00-14:30
Pris: 750 sek inklusive kursmaterial och fika
Plats: Jägargården i Åseda.
         

HELDAGS-CLINIC i inkallning:
bombsäker inkallning på 3 månader!

Vi ägnar en helddag åt att smida en plan på hur man får en bombsäker inkallning på tre månader. Steg för steg-träning gås igenom i teori och praktik. Nyinlärning, befästelsefaser och generalisering samt störningsträning för att nå målbilden. Vi nördar ner oss i inlärningspsykologi och övar upp hundtränar-handlaget, analyserar belöningssystem, ser över hundens motivation och vårt eget agerande. En mycket givande dag som garanterat fyller huvud och händer med nya redskap.
Max 6 deltagande hundar (först till kvarn!)
Samt 25 stycken åhörarplatser


I samarbete med Hundtrixet!

Antal timmar: 6 tim teori och praktik
Pris: Hundekipage 1300 sek, observatörsplats 1000 sek
Plats: Hundtrixet, Dannäs, Forsheda
Datum: 24/8 kl. 10:00-16:30
Mer info: Klicka här!

HUNDARS KÄNSLOLIV OCH VÅRA KULTURKROCKAR ALSTERMO BIBLIOTEK

En hundkväll på bibblan! Den 18/9 ses vi på Alstermo Bibliotek.
Den populära föreläsningen "Hundars känsloliv och våra kulturkrockar" ställer rovdjurens seder och bruk mot våra förväntningar och krav. En kväll fylld med aha-upplevelser, skratt och etologi. En glädjefull föreläsning som skickar hem dig med handfasta råd som kan fungera ögonblickligen.

Plats: Alstermo Bibliotek, Skolgatan 3, Alstermo
Datum/tid: 18/9-2019, 19:00
Mer info: inom kort, klicka här

Varmt välkommen !